Michel Zwaard

Muziek testen?

Muziek zó beleven alsof de muzikanten op steenworp afstand staan, iedere dag thuis een privé huiskamerconcert, dat is wat goede HiFi apparatuur kan betekenen. Dat voelt als erbij zijn. Niet meer luisteren op afstand.

Van de beste langspeelplaat naar de beste cd speler en door naar streaming

Voor Michel Zwaard, eigenaar en oprichter van HiFi Studio Zwaard in Capelle aan den IJssel is het een droom die uitkwam om van zijn passie zijn werk te maken. Als echte muziekliefhebber weet hij met HiFi de muziek zo echt mogelijk vorm te geven. Al 45 jaar is Michel specialist in de verkoop van hifi audio. Hij begon met analoog en maakt intussen een perfecte mix met digitaal: luidsprekers, versterkers, cd- en platenspelers en streamers. Vanaf 1990 is hij eigenaar van zijn eigen bedrijf na jaren bij verschillende zaken te hebben gewerkt. 

Hifi specialist: van passie je professie maken

Muziek kun je wel de rode draad in het leven van Michel leven noemen. “In mijn jeugd was muziek er al, mijn familie speelde al instrumenten zoals het kerkorgel, tuba en contrabas.” Zelf kreeg Michel op zijn zesde al zijn eerste orgellessen.

We zijn geneigd om te kopen vanaf referenties en specificaties. Wanneer kunnen we nog een product proberen alvorens we overgaan tot aankoop? Met onze zintuigen willen we niet sollen, dat is emotie. Dat willen we proeven!
We zien voordat we geloven.
We proeven voordat we smaken.
We horen voordat we luisteren.

Dat is de reden dat Michel koos voor de ‘no nonsens’ aanpak en een luisterstudio in zijn zaak bouwde. Kwaliteit garanderen met vertrouwen in goede service en een kloppende verwachting van het product. De vleugel op een centrale plek, de luisterstudio en het prachtige assortiment hifi apparatuur vullen life muziek en thuisbeleving elkaar perfect aan. 

Hoe beter, hoe duurder? Nonsens, eindresultaat bepaalt de klasse !

Voor ons gaat de aanpassingsbenadering boven het verkopen van een set met een hogere totaalprijs. Het gaat namelijk om de geluidsbeleving. Hoe de apparatuur in de ruimte zal klinken. De juiste “match”betekent bij Michel high end audio. Niet de totaalprijs.

“Alle merken die in de zaak verkocht worden zijn gekozen op basis van geluidsbeoordeling. En onafhankelijk van de prijs. Niet alle merken zijn bij iedereen bekend maar hebben allen een fijne toegevoegde waarde. Ze houden we een balans tussen nieuwe en gerenommeerde merken van over de wereld. Zo zit de klant nooit vast aan bijvoorbeeld ‘Engels’ of ‘Duits’ geluid. Iedereen kan zijn of haar eigen muzikale smaak vinden. 

Voordat we een merk opnemen in het assortiment wordt het eerst onderworpen aan uitgebreide luisterproeven van mijn team. Toch vraag ik klanten altijd kritisch te zijn t.o.v. het product en gebruik recensies slechts als leidraad voor een eventuele aankoop. Kom testen, kom uitproberen en zelf ervaren.”

Persoonlijke advisering en service !

Vanuit heel Nederland en Belgie weet na 33 jaar ieder zijn weg te vinden naar de winkel. Niet alleen voor nieuwe audio, maar ook voor occasions en natuurlijk gericht advies. Kleine reparaties worden in huis gedaan, het zwaardere werk wordt door netwerk van pro’s gedaan of aan de importeur zelf uitbesteedt. Eerst een kijkje nemen in het audio aanbod?

Call Now Button